Jantar – Blackline zamjena proizvoda

jantar_zamjena

U tijeku je zamjena određenog broja proizvoda kod proizvođača opreme za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena – Jantar.
Došlo je do prestanka proizvodnje određenih artikala i oni su zamijenjeni novim proizvodima. Trenutna generacija ostaje u ponudi do rasprodaje, nakon čega kreće prodaja nove generacije proizvoda. Svi novi proizvodi zadržavaju istu razinu kompatibilnosti kao i stari.

Proizvodi koji će biti zamjenjeni su:
Regis T-1-9-NET – biti će zamijenjen sa Regis T-1-B
Spider W5-NET – biti će zamijenjen sa Spider W5-B
Spider W40 – biti će zamijenjen sa Spider W40B
Spider W40-NET – biti će zamijenjen sa Spider W40B

Avigilon H4 Fisheye linija kamera

avigilon_fisheye

Nova Avigilon H4 Fisheye linija kamera nudi potpuni (360 stupnjeva) panoramski prikaz visoke rezolucije bez “slijepih” točaka. Dizajnirana s ciljem da ponudi veći raspon područja pokrivanja sa što manje kamera.

Diskretni dizajn
Ovu liniju kamera karakterizira uglađeni dizajn niskog profila koji omogućava da se kamera lako uklopi u svoju okolinu.

KARAKTERISTIKE

 • Modeli sa 6 i 12 megapixela
 • 360 stupnjeva područje pokrivanja sa fisheye objektivom
 • Patentirana “High Definition Stream Management (HDSM)™” tehnologija
 • Adaptivni IR omogućava jednaku osvjetljenost preko cijelog područja pokrivanja
 • Integrane IR LED-ice omogućavaju vidljivost i pri 0 lux-a, do maksimalno 10 m udaljenosti
 • “Idle Scene Mode” smanjuje zahtjeve za bandwidth i pohranu u slučaju da nema pokreta u sceni
 • IP66 certifikat
 • Avigilon LightCatcher tehnologija omogućava izvrsnu kvalitetu slike u uvjetima lošeg osvjetljenja
 • Vandal resistant (IK10)
 • ONVIF Profile S kompatibilne

Hikvision 4K linija proizvoda

hik_4k

4K sustavi videonadzora nude četiri puta veću rezoluciju od 1080p, i time donose nove korisne funkcije u same sustave kao što su: smanjenje broja potrebnih kamera, mogućnost uvećavanja željenih detalja bez pixelizacije slike do neprepoznatljivosti. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih su krajnji korisnici uzbuđeni zbog ove tehnologije.

Hikvision uvodi kompletan asortiman 4K proizvoda da bi osigurao Ultra-High Definition (UHD) video rješenje za sigurnosne primjene. Svi proizvodi iz ovog asortimana podržavaju H.264+ Smart codec, koji smanjuje zahtjeve za propusnošću i skladištenjem za do 50% u usporedbi sa standardnim H.264 codec-om.

Adler Wu, product manager u Hikvisionu kaže da su 4K kamere posebno pogodne za nadzor velikih scena u kojima se traži više detalja na slici, kao npr. u nadzorima gradova ili stadiona.  Ali i zračne luke kao i željezničke aplikacije mogu se dodati na popis područja u kojima se 4K može učinkovito koristiti.
“Ovi proizvodi predstavljaju sljedeći veliki trend u videonadzoru, te će dodatno povećati učinkovitost prilikom analize snimljenog videa. Vrlo detaljne slike olakšavaju jasno razlikovanje pojedinaca i manjih detalja. U aplikacijama sa visokim sigurnosnim rizicima, vidimo porast potražnje za kamerama koje pružaju ovako detaljne slike.”

UHD
Serija 4K proizvoda, koja uključuje nagrađivanu Ultra HD Smart IR PTZ, bullet i box kamere zajedno sa nekoliko 4K NVR modela, donosi UHD sliku i 4K rezoluciju u stvarnom vremenu. U prošlosti je ograničavajući faktor prilikom video analize bila rezolucija, ali sada je sa 4K tehnologijom omogućena bolja analiza slike te je tako moguće izvući više informacija sa scene. Rezultat je poboljšanje u točnosti i kvalitete video analize, što sustav čini vrijednijim za krajnjeg korisnika.

Pametne značajke
Kao dio Hikvision Smart serije proizvoda, novi 4K proizvodi su opremljeni s pametnim značajkama koje omogućavaju inteligentan, učinkovit i jednostavan način korištenja sustava videonadzora. Smart tehnologije uključuju prepoznavanje lica, protuprovalna detekciju, detekcija prelaska linije i pametni fokus. Mogućnost pametnog praćenja omogućava kameri otkrivanje i praćenje pokretnih objekata unutar područja pokrivenosti, a pametna analitika uključuje opcije kao područje ulaza/izlaza, objekt ostavljen/objekt uklonjen, i još mnogo toga.

4K izlaz
Hikvision 4K NVR-ovi podržavaju HDMI 2.0 izlaz te korisnici mogu prikazati 4K video u svojim nadzornima aplikacijama. Ovako Hikvision 4K serija proizvoda nudi krajnjim korisnicima end-to-end 4K rješenje koje uključuje 4K nadzor, snimanje i reprodukciju.

 

h264_

Propusnost i H.264+ Smart Codec
Hikvision 4K obitelj proizvoda je lansirana u tijeku rastuće zabrinutosti oko tereta koji se stavlja na sustav prijenosa podataka kao i na sustav pohrane nakon instaliranja CCTV kamera i NVR-ova bez namjenskih 4K-kompatibilnih komponenti. To nije nikakav problem s obitelji 4K, zbog ugrađene H.264+ optimizirane kompresije koja omogućava korisnicima učinkovitije upravljanje UHD video zapisom. Hikvision je H.264+ kompresija ima smanjene zahtjeve što se tiče i propusnosti i pohrane. Rezultat je kompletan sustav namijenjen za neposrednu praktičnu uporabu, pružajući klijentima stvarni end-to-end smart video visoke razlučivosti.

PCS260/PCS265 komunikacijski modul

pcs260

PCS260/PCS265 donosi 4G/3G/2G ili GSM dojavu za Paradox sustave. Omogućava pouzdanu dojavu kao i dvosmjernu komunikaciju između Paradox centrala i njihovih prijemnika, kao i slanje osobnih poruka. Podržava pristup preko Paradox smartphone aplikacije.

Karakteristike PCS260/PCS265
4G (3.75G) brzine dojave prema IPR512 prijemniku ili IPRS-7 IP/GPRS
3G/2G automatsko spajanje ako 4G nije dostupan
Mjesto za dvije SIM kartice (redudantni rad)
Nadzor komunikacije sa prijemnikom
Podrška za rad s Paradox smartphone aplikacijom (treći kvartal 2016.)
Uključite/isključite sustav slanjem tekstualne poruke (SMS) prema PCS260/265
4-žična instalacija
Dual tamper prekidač
Enkriptirana komunikacija (128-bit)

PCS265
Li-ion baterija (uključena) omogućava dojavu i kada centrala nema napajanja
RS-485 veza sa centralom (CVT485 uključen), omogućava rad do 100m sa baterijskim napajanjem
Dojaviti će prekid veze u slučaju prekida napajanja ili žica

Treća generacija Hikvision Turbo HD-a

turbo_hd_3

Nova generacija donosi veće video performanse, povećani učinkovitost kompresije, veće dužine prijenosa signala i Power over Coax tehnologiju, dok istovremeno zadržava kompatibilnost sa postojećim analognim i mrežnim IP kamerama većine proizvođača.

Sada analogni korisnici mogu uživati u ​​5MP HDTVI i 4K razlučivosti uz zadržavanje postojeće infrastrukture. Turbo HD 3.0 ne samo da osigurava veće performanse sa do najviše 5MP HDTVI ulazom i 4K video izlazom, nego podržava i 1080p HD video bez latencije do 800m i HD720p prijenos do 1200m kroz koaksijalni kabel.

1080p HD, 5MP HDTVI i 4K video performanse
Turbo HD 3.0 zadržava jednostavnost uporabe analognog sustava, a istovremeno nudi i do 5MP video i omogućava sustav videonadzora visoke razlučivosti bez zamjene postojećih kabela ili prelaska na IP kamere. Turbo HD 3.0 koristi HDTVI tehnologiju, eliminira probleme s kompatibilnošću kada god morate miješati stare tehnologije sa novim proizvodima i čini instalaciju jednostavnom i ekonomičnom.

H.264 + tehnologija kompresije
Hikvision H.264+ tehnologija kompresije poboljšava učinkovitost kodiranja za do 50% u odnosu na standardni H.264, dramatično smanjujući bitrate uz zadržavanje visoke kvalitete prijenosa bez gubitka forenzičkih pojedinosti. Hikvision H.264+ smanjuje memorijske zahtjeve u postojećim DVR/NVR-ovima i na taj način znatno smanjuje troškove za pohranu podataka.

HD prijenos do 1200m putem koaksijalnog kabela
Hikvision Turbo HD 3.0 tehnologija jamči do 1200 metara prijenosa signala visoke kvalitete (HD720p) i do 800 metara prijenosa HD1080p video signala putem putem koaksijalnog kabela. To su nedostižne udaljenosti u HD-SDI ili konvencionalnim analognim rješenjima. Povećane udaljenosti prijenosa znače da je moguće vršiti proširenja postojećih sustava brzo i jednostavno.

Lakša instalacija s Power-over-coax (PoC)
Hikvision Power-over-Coax (PoC) značajka radikalno pojednostavljuje instalaciju, pošto se jedan koaksijalni kabel koristi i za prijenos video signala i napajanja. Ovo se pretvara u skraćeno vrijeme instalacije, što opet znači manje troškove kako u materijalu tako i u instalaciji. Osim toga, Turbo HD 3.0 analogno rješenje podržava UTC za daljinsko postavljanje i konfiguraciju i omogućuje kontrolu OSD izbornika i PTZ kontrolu putem koaksijalnog kabela, što omogućuje bržu ugradnju kamere i lakše upravljanje.

Opsežna kompatibilnost s većinom proizvoda iz drugih proizvođača
Hikvision nudi široki asortiman 1080p i 720p kamera, uključujući bullet, turret i dome kamere – uključujući PTZ – za unutarnju i vanjsku uporabu. Značajna je Hikvision EXIR serija u 2MP i 3MP rezoluciji, koja se ističe u sa slikom vrhunske kvalitete i jasnoće u ultra-low light okruženjima. Većina kamera nudi napredne tehnologije kao što su smanjenje digitalnog šuma, ultra-low-light osvjetljenje, smart IR, motorizirane varifocal objektive, IP66 zaštitu…

U Turbo HD 3.0 DVR proizvodi su dostupni u 1/1.5/2U veličinama, s podrškom za kamere do 5MP rezolucije.

Hikvision PanoVu iF Design Award

panvu_ifsec

PanoVu panoramska kamera je prepoznata od strane renomiranih stručnjaka industrije, koji su pohvalili jednostavni dizajn kamere, kompaktno kućište kao i jednostavnu instalaciju.

Hikvision, vodeći svjetski dobavljač inovativnih proizvoda i rješenja iz područja videonadzora, je ponosno objavio da je primio prestižnu iF Design Award za DS-2DP1636-D 16 MP 360 stupnjeva panoramsku kameru (PanoVu serija kamera).

PanoVu kamera nudi Ultra HD sliku sa pokrivenošću od 360 stupnjeva bez izobličenja sa 8 x 1/1.9″ Progressive Scan CMOS senzorom u jednoj kameri. Ovo omogućava korisnicima da zamijene više kamera sa jednom multi-senzor kamerom, što opet doprinosi smanjenju troškova i tehničke složenosti. All-in-one dizajn kamere omogućava jednostavnu instalaciju i konfiguraciju koristeći samo jedan Ethernet i jedan kabel za napajanje. Osjetljivost od 0,002 Lux u kolor načinu rada znači da se kamera može upotrebljavati u 24/7 načinu nadzora.

Hikvision PanoVu serija je dizajnirana za velike sustave videonadzora: kao što su stadioni, gradska središta, zračne luke i parkirališta. Postoje dvije varijante, jedna je 8 MP, 180 stupnjeva a druga 16 MP, 360 stupnjeva te je moguće odabrati model sukladan vašim potrebama.

Panoramska kamera
Image Sensor:
1/1.8’’ Progressive Scan CMOS

Max. Image Resolution:
2 × 4096 × 1800

Min. Illumination:
Color: 0.005 Lux @ (F1.8, AGC ON)
B/W: 0.0005Lux @ (F1.8, AGC ON)

Lens:
f5.0mm/ F2.2

Angle of View:
Horizontal angle of view: 360°, Vertical angle of view: 80°

Main Stream:
50Hz: 25fps 2 ×(4096 × 1800, 3840 × 1680, 2720×1192);
60Hz: 30fps 2 ×(4096 × 1800, 3840 × 1680,2720×1192)

Sub Stream:
50Hz:25fps 2 ×(704 × 320);
60Hz:30fps 2 ×(704 × 320)

Third Stream:
50Hz:25fps 2 ×(1280 × 560);
60Hz:30fps 2 ×(1280 × 560)

Image Compression:
H.264(Baseline, Main, High Profile)/MJPEG

BLC:
On/Off

HLC:
Support

Day& Night:
ICR

PTZ kamera
Image Sensor:
1/1.9’’ Progressive Scan CMOS

Max. Image Resolution:
1920 × 1080

Minimum Illumination:
Color: 0.002Lux @ (F1.5, AGC ON), B/W: 0.0002Lux @ (F1.5, AGC ON)

Focal Length:
5.7 – 205.2mm

Zoom Speed:
Approx.6.6s (Optical Wide-Tele)

Angle of View:
58.7°- 2.0°(Wide-Tele)

White Balance:
Auto / Manual /ATW/Indoor/Outdoor/Daylight lamp/Sodium lamp

AGC:
Support

BLC:
On/Off

HLC:
Support

Day & Night:
IR Cut Filter

Optical Defog:
Support

ROI encoding:
Support 24 areas with adjustable levels

Main Stream:
50Hz: 25fps (1920 × 1080, 1280 × 960, 1280 × 720)
60Hz: 30fps (1920 × 1080, 1280 × 960, 1280 × 720)

Sub Stream:
50Hz:25fps (704×576, 352×288, 176×144)
60Hz:30fps (704×480, 352×240, 176×120)

Third Stream:
50Hz:25fps(1920×1080, 1280×960, 1280×720, 704×576, 352×288, 176×144)
60Hz:30fps(1920×1080, 1280×960, 1280×720, 704×480, 352×240, 176×120)

Image Compression:
H.264(Baseline, Main, High Profile)/MJPEG/MPEG4

WDR:
Ture WDR

Privacy Masking:
24 privacy masks programmable; optional multiple colors and mosaics

One-touch Link:
Support

Tracking mode:
Manual/ Auto/ Mix

Number of Targets:
Up to 60 targets can be detected at the same time

Multiple Target Tracking:
Support

Smart Detection:
Intrusion detection, Line crossing detection, Region entrance detection, Region exiting detection

Pan Range:
360° endless

Pan Speed:
Pan Manual Speed: 0.1°~300°/s, Pan Preset Speed: 540°/s

Tilt Range:
-15°~ 90° (Auto flip)

Tilt Speed:
Tilt Manual Speed: 0.1°~240°/s, Tilt Preset Speed: 400°/s

Number of Preset:
300

Patrol:
8 patrols, up to 32 presets per patrol

Pattern:
4 patterns, with the recording time not less than 10 minutes per pattern

Park Action:
Preset / Patrol / Pattern / Auto scan / Tilt scan / Random scan / Frame scan / Panorama scan

Scheduled Task:
Preset / Patrol / Pattern / Auto scan / Tilt scan / Random scan / Frame scan / Panorama scan/Dome reboot/Dome adjust/Aux output

Power-off memory:
Support

Alarm I/O:
7/2

Alarm Trigger:
Face detection, Audio exception detection, Motion detection, Dynamic analysis, Tampering alarm, , Network disconnect, IP address conflict, Storage exception

Alarm Action:
Preset / Patrol / Pattern / SD card recording/ Aux output/ E-map on Client/ Send Email/ Upload to FTP

Audio Input:
1 Mic in/Line in interface, line input: 2-2.4V[p-p]; output impedance: 1KΩ, ±10%

Audio Output:
1 Audio output interface, line level, impedance: 600Ω

Audio compression:
G.711ulaw/G.711alaw/G.722/G.726/MP2L2/PCM

Protocol:
IPv4/IPv6,HTTP,HTTPS,802.1x,Qos,FTP,SMTP,UPnP,SNMP,DNS,DDNS,NTP,RTSP,RTP,TCP,UDP,IGMP,ICMP,DHCP, PPPoE

Application programming:
Open-ended API, support Onvif, ISAPI, CGI

Menu:
English

User/Host Level:
Up to 32 users,3 Levels: Administrator, Operator and User

Security Measures:
User authentication (ID and PW); Host authentication (MAC address); IP address filtering

Web Browser:
IE 7+, Chrome 18 +, Firefox 5.0 +, Safari 5.02 +, support multi-language

Simultaneous Live View:
Up to 20 users

Fiber Cable:
1 10M/100M FC interface, TX1310 / RX1550nm wavelength, 20 km transmission distance

Ethernet:
1 RJ45 100M/1000M Ethernet interface

RS485:
Half duplex, HIKVISION, Pelco-P, Pelco-D, self-adaptive

Onboard Storage:
Built-in Micro SD/SDHC /SDXC card slot, up to 128GB, manual/alarm recording

Power supply:
DC 36V,

Consumption:
Max. 120W (heater: 44W)

Working temperature:
-40 °C – 65 °C

Working humidity:
Humidity 90% or less

Protection Level:
IP66 standard, TVS 6,000V lightning protection, surge protection and voltage transient protection

Dimensions (W×D×H):
Φ390(mm)×361.3(mm)

Weight:
20kg (approx.)

Paradox NV75M/X/R/W serija

NV75

Paradox NV75M/X/R/W serija unutarnjih detektora kombinira vrhunske karakteristike detekcije i stabilnosti zahvaljujući revolucionarnoj Dual Mironel Mirror/Fresnel PIR optici u kombinaciji sa Paradox True Pet Immunity i industrijski najnaprednijoj aktivnoj Anti-Mask tehnologiji (EN50131 – Grade 3). Bežična verzija (NV75MR), nudi tri godine trajanja baterije s aktivnom Anti-Mask tehnologijom. Top model (NV75MW) dodaje otkrivanje pomaka mikrovalnih frekvencija (SeeTrue tehnologija) za najvišu razinu zaštite.
Revolucionalno Mironel Mirror, u kombinaciji s jedinstvenom W oblikovanom Fresnelov optikom, nudi vrhunsku pokrivenost do 16m (EN Grade 3), kao i Paradox True Pet Immunity ili Creep Zone detekcija, sve zajedno upakovano u kompaktno jedinstveno oblikovano kućište.

Karakteristike
16 metarski Dual Mironel detektor
Aktivna Anti-Mask IR detekcija
Imunost na kućne ljubimce
Dual/Single Edge način rada
Mehanička aktivacija “Creep” područja
Dual Tamper
Montaža na zid ili u ugao
Opcionalni nosač

sve

Dostupni modeli
NV75M: Dual PIR; Dual Mironel Optika; True Pet Immunity ili Creep Zone detekcija (mehanički odabrano); aktivna Paradox Anti-Mask detekcija sa indikacijom pre-alarma; alarm, mask i tamper releji.
NV75MX: Isto kao NV75M sa EVO bus 4 žičnim povezivanjem.
NV75MR: bežična verzija NV75M; spreman za buduće nadogradnje; sa mogućnošću odabira ugrađenih frekvencija 433 ili 868 MHz (druge frekvencije dostupne na zahtjev); životni vijek baterije od tri godine na temelju normalne upotrebe, uključujući aktivnu Anti-Mask detekciju.
NV75MW: Isto kao NV75M s dodatnim Dual Mikrovalnim 10GHz antenama mikro veličine; SeeTrue tehnologijom sa mogućnošću odabira soft/strict detekcije.

Paradox NV35M detektor

paradox_nv35m

NV35M detektor predstavlja superiorno rješenje za zaštitu prozora i kliznih vrata. Podržava i unutarnju i vanjsku montažu te je optimiziran za odbacivanje lažnih alarma u slučaju ptica, mački i pasa.

Postoje dva načina rada detektora:
“Pet Immunity” način rada je predviđen za vanjske prozore i klizna vrata sa područjem pokrivanja do 7.5 x 2m. Za unutarnju primjenu ovaj način rada se može ugasiti i prebaciti na “Sharp Mode” sa povećanom detekcijom za unutarnje prozore i vrata sa područjem pokrivanja do 10 x 2m.

NV35M koristi iznimno usku traku optičke detekcije od 0,5m na 5 m, i tako omogućava kretanje u neposrednoj blizini zaštićenih prozora ili vrata bez opasnosti od generiranja lažnih alarma. Također je integrirana “creep zone” detekcija.

Karakteristike:

 • Imunost na kućne ljubimce
 • Anti-masking – Active IR detekcija u slučaju prskanja ili čvrstih objekata do 30 cm
 • Integrirana “creep zone” detekcija
 • Dual tamper detekcija

Neotech DDNS usluga prestaje s radom

ntic

NTIC (Neotech Photoelectric Inc) je najavio da njihova besplatna DDNS usluga prestaje s radom 06.12.2015. Svi korisnici ove usluge nakon ovog datuma će morati naći drugog providera ovakve usluge da bi mogli nastaviti pristupati na svoje sustave videonadzora.

Hikvision Easy IP rješenje

hik_easy

Novo “Easy IP” rješenje pojednostavljuje instalaciju za sve korisnike. NVR-ovi sa ugrađenim POE switch-em znače da više nema potrebe za zasebnim kabelom za napajanje za svaku kameru. Jedna 4MP panoramic fisheye kamera omogućava pokrivanje cjelokupnog prostora trgovine ili ureda te nije potrebna montaža nekoliko fiksnih kamera. Tu su i podžbukne kamere, kao i kamere sa motoriziranim objektivima te PTZ kamere.

Jednostavno spajanje
Ne samo da POE znači da je dovoljan samo jedan Ethernet kabel po kamere, “Easy IP” rješenje sadrži i kompletan opseg Wi-Fi kamera i NVR-ova koji nude auto detekciju, auto-spajanje i jednostavan pristup. Također NVR-ovi sa ugrađenim POE napajanjem automatski dodjeljuju IP adresu svakoj spojenoj kameri i na taj način smanjuju vrijeme puštanja u rad na većim instalacijama.

Jednostavno čuvanje video snimki
Sa opcijom on-board skladištenja na mnogim kamerama, “Easy IP” rješenje također donosi i efikasne kodeke koji smanjuju opterećenje mreže i zahtjeve za skladištenje. Ovo je posebno bitno u sustavima sa IP kamerama visoke rezolucije gdje pitanja bandwidth-a i troškova čuvanja snimki mogu igrati odlučujuću ulogu. Standardna H.264 kamera sa full HD 1080p rezolucijom za mjesec dana snimke može zauzeti do 1.2 TB prostora. Hikvision H.264+ optimizirana “Smart codec” tehnologija pomaže pri smanjivanju zahtjeva za čuvanjem sve do dvije trećine, pa kamera full HD 1080p rezolucije može zauzeti samo 462 GB.

Jednostavno i napredno pregledanje i upravljanje
Sve Hikvision “Easy IP” kamere podržavaju EZVIZ Cloud – P2P uslugu, koja omogućuje udaljeni pristup sa vašim mobilnim uređajem. To znači da možete pregledavati video uživo kao i sve snimke sa bilo kojeg mjesta, sve dok imate pristup internetu. EZVIZ također podržava “Intelligent Alarm” tako da se svaki neovlašteni pristup može ispravno prepoznati i obraditi.

Izbor kamera
“Easy IP” opseg vanjskih i unutarnjih kamera je zamišljen da zadovolji različite zahtjeve, bilo da je riječ o bullet, dome, panoramskim, cube ili PTZ kamerama.